LIEVER NIET DIE STANDAARD WITTE MUREN? ZO VIND JE MOOIE BASISKLEUREN VOOR JE HUIS

Is wit echt te saai en standaard voor jouw muren geworden, maar is een kleur nou ook weer niet de bedoeling? Dan zijn er gelukkig nog vele neutrale en net-niet witte tinten om je nieuwe verfproject mee te starten. Met deze tips houd je de basis rustig, maar is het net allemaal even anders.


 

WEG MET SPIERWIT! ZO GA JE AAN DE SLAG 

1. DENK NA OVER DE SFEER

Ga je voor warm en zonnig? Of wil je liever een fris en koel palet in huis? Deze keuze zal een duidelijk kader bieden voor je kleurkeuze. En dat kan zomaar een off-white betekenen of tóch een (rustige) kleur.

 



2. HOUD REKENING MET DE LICHTINVAL

Daglicht dat vanuit het noorden binnenkomt, krijgt bijna geen zonlicht en heeft gedurende de dag een koele gloed. Witte muren lijken dan vaak wat blauw. Wittinten met een rode of gele ondertoon kunnen dit koele licht neutraliseren. Licht vanuit het oosten wordt het mooist versterkt met wittinten met een vleugje groen of blauw.

Warm licht is afkomstig uit het westen en zuiden. Een kleur kiezen voor deze ruimtes is het eenvoudigst. Door het warme lichtinval komen hier bijna alle kleuren goed tot hun recht.

3. VERZAMEL JE FAVORIETE WITTINTEN

Hoe meer kleurstalen en samples, des te beter je kunt vergelijken. De opbouw van de LAB Colourcard is zo gemaakt dat je eenvoudig de juiste wittint voor je huis kiest. Niet alle wittinten staan, zoals bij de meeste colourcards, bij elkaar maar juist bovenaan elke rij. Deze wittint past goed bij de kleuren daaronder en daardoor kun je makkelijker kiezen en combineren. Door deze tint als basiskleur te kiezen, breng je direct sfeer in huis.



4. GEWOON PROBEREN

Op elk moment van de dag verandert het licht. Daarom is het slim om eerst te bekijken of de gekozen kleur goed zal combineren met het daglicht. Je test dit uit met een grote kleurstaal of met een sample potje in de gewenste tint(en). Voer met het proefpotje een kleurtest uit op de donkerste muur in de ruimte en eveneens een test op de meest verlichte muur. Je zult zelf al snel ontdekken welke wittinten je mooi vindt én welke tinten goed op je wand of plafond staan. Check de lichtinval op meerdere momenten op de dag en ook als 's avonds de lampen aangaan.

VOOR ALS JE ER ZELF NIET UITKOMT: KLEURADVIES

Kom je echt niet tot een kleurkeuze? Schakel dan de hulp in van één van onze kleur- en interieurspecialisten. Er zijn drie online mogelijkheden voor kleuradvies óf je kiest voor een persoonlijke brainstormsessie in onze conceptstore in Bussum. Je gaat dan met een uitgebreid kleur- en materialenplan naar huis.

Lees hier meer informatie over onze kleuradviezen.


Laat een reactie achter

Bericht moet goedgekeurd worden voordat het wordt gepubliceerd.